Nieuws

dinsdag 07 mei 2024

De volledig elektrische Volvo EX30 uitgeroepen tot World Urban Car 2024

Grootse elektrische prestaties in een compact formaat; de volledig elektrische Volvo EX30 heeft bij de prestigieuze World Car Awards een grote onderscheiding in de wacht gesleept!

De EX30 versloeg een groot aantal genomineerden en werd uitgeroepen tot World Urban Car 2024. Dit gebeurde tijdens een uitreiking die vandaag plaatsvond op de New York International Auto Show. Volvo’s meest compacte SUV ooit werd ook uitgeroepen tot een van de drie beste auto's ter wereld uit een lijst van 38 genomineerden.

"Het winnen van deze prijs met de EX30 is ongelooflijk bevredigend en een bevestiging van onze ambitieuze elektrificatiestrategie," zegt Jim Rowan, Volvo’s chief executive. "De reacties van klanten op de EX30 hebben onze verwachtingen overtroffen en het is een perfecte auto gebleken voor de huidige markt, waarin steeds meer autokopers overstappen op volledig elektrische auto's. Ik ben ervan overtuigd dat de EX30 sterk zal bijdragen aan onze groei dit jaar en daarna."

De EX30 werd afgelopen zomer onthuld en kreeg bijna overal bijval. Hij heeft al diverse belangrijke prijzen gewonnen, waaronder The Sun Car of the Year, de Small SUV/Crossover of the Year award van de Sunday Times en de Eco Warrior of the Year award van Top Gear magazine.

Als zodanig is de EX30 een sterke aanvulling op Volvo’s productportfolio, dat ook diverse zeer aantrekkelijke plug-in en mild hybridemodellen in meerdere segmenten bevat. Deze auto's vormen een belangrijke brug op weg naar Volvo Cars' ambitie om in 2030 alleen nog maar elektrische auto's te verkopen. Sinds de introductie heeft de EX30 zich snel bewezen als een zeer populaire auto bij klanten, op basis van Volvo’s orderboek is de verwachting dat hij dit jaar een van Volvo’s bestverkochte modellen wordt. Het is de meest compacte SUV die Volvo ooit heeft gelanceerd en hij is gebouwd op een speciaal ontworpen platform voor elektrische auto's. Hij produceert geen uitlaatgassen. Hij produceert niet alleen geen uitlaatgassen, maar is ook ontwikkeld met de focus op het minimaliseren van de CO2 gedurende de volledige levenscyclus van de auto.

Kopers van de EX30 kunnen kiezen uit drie elektrische aandrijflijnen: een versie met één motor met 200 kW (272 pk) en een accu van 51 kWh; een Extended Range-versie met één motor en een accucapaciteit van 69 kWh; en een Twin Motor Performance-model met 315 kW (428 pk) en een accu van 69 kWh. De EX30 biedt een rijbereik tot 476 km en de accu kan in iets meer dan 25 minuten worden opgeladen van 10 tot 80% capaciteit.

INFO EX30

Terug naar het overzicht