Nieuws

maandag 03 juli 2023

Indrukken die beklijven in de nieuwe volledig elektrische Volvo EX90

Herinner u de koele, gladde aanraking van de gepolijste kiezelsteen die u opraapte tijdens die strandwandeling vele zomers geleden. Of het fluweelzachte gevoel van uw oude flesgroene fauteuil en hoe de zachte weerstand van de kleine vezels een lichte wrijving tegen uw vingers veroorzaakte. De manier waarop onze geest tastbare herinneringen kan vasthouden is opmerkelijk en het zijn deze eenvoudige confrontaties die ons herinneren aan de kracht van aanraking. Zelfs de kortste verbinding kan een eeuwigdurende sensatie achterlaten, zodat we het ons tientallen jaren later nog net zo levendig kunnen herinneren als toen we het gisteren hadden meegemaakt.

Toen Volvo’s designers het interieur van de Volvo EX90 ontwierpen, koos men materialen die een blijvende indruk achterlaten. Materialen uit natuurlijke, gerecyclede en hernieuwbare bronnen en die goed aanvoelen. Samen met het design is het een uitdrukking van de waarden en Scandinavische fundamenten van het bedrijf.

"Ik werk met een geweldig team - ze zijn erg gemotiveerd door de waarden van ons merk en zinvol design," zegt Lisa Reeves, head of interior design. "Wij hebben luxe opnieuw gedefinieerd door gebruik te maken van duurzame, lichtgewicht materialen die prettig aanvoelen en van topkwaliteit zijn.”

Natuurlijke, gerecyclede en gecertificeerde materialen

Deze herinterpretatie van luxe betekent dat overdaad en conventionele stoffen plaats maken voor circulariteit en het vooruitstrevende Nordico materiaal. De Nordico bekleding, op basis van textiel dat is gemaakt van gerecycled materiaal zoals PET-flessen en polymeer uit bossen in Zweden en Finland, zet een nieuwe standaard voor premium interieurdesign.

"Onze ontwerpers hebben zoveel moeite gedaan om de nerven te ontwerpen die je kunt voelen op het oppervlak van het Nordico materiaal," zegt Lisa Reeves, verwijzend naar de ingewikkelde textuur van richels en dalen als miniatuurlandschappen.

Een andere bekledingsoptie van EX90 is Volvo’s Nativa™-gecertificeerde stoelafwerking van wolmix. Dit is een stof die gecertificeerd is volgens strenge duurzaamheidsnormen op het gebied van dierenwelzijn, milieu en sociale kwesties. Het heeft ook de Performance Certification van de Woolmark Company. Samen met de FSC™-gecertificeerde houten panelen rond het interieur en tapijt die gedeeltelijk uit geregenereerd polyamide bestaan, zorgen deze materiaalkeuzes ervoor dat de Volvo EX90 uit bijna 50 kilogram gerecyclede kunststoffen en bio-gebaseerde materialen bestaat. Dit is de grootste hoeveelheid niet-primaire fossiele materiaal in de auto’s van Volvo. Met de Volvo EX90 kan men ook het interieur van de auto aanpassen door te kiezen uit zeven verschillende thema’s. Geïnspireerd door de Scandinavische levensstijl en de nauwe band met de natuur, zorgt elk thema voor een andere sfeer, dankzij de doordachte keuze van Volvo’s ontwerpers voor kleur, bekleding en materiaalafwerking. Met de SunLike LED's, die het interieur met de evenaring van zonlicht verlichten en een meer natuurlijke kleurexpressie mogelijk maken, komen het houtdeco en de vooruitstrevende materialen van de Volvo EX90 nog beter tot hun recht.

Terug naar het overzicht