Nieuws

woensdag 02 december 2020

Nieuw uitvoeringen Volvo XC60 en XC90 bieden meer voordeel en exclusiviteit

Volvo introduceert nieuwe extra compleet uitgeruste en desondanks scherp geprijsde uitvoeringen van zijn succesnummers Volvo XC60 en XC90. Deze nieuwe Advantage- en Exclusive-uitvoeringen zijn per direct bij Volvo Rutten te bestellen en geven een vervolg aan de Volvo V60 Momentum Advantage die sinds afgelopen zomer leverbaar is en een succes is gebleken.

De Volvo V60 Momentum Advantage is vanwege zijn zuinige en krachtige benzinemotor met 120 kW (163 pk) vermogen en 48V Mild hybrid-technologie, het groene B-label en een fiscale waarde van minder dan € 40.000 (€ 39.875) extra aantrekkelijk voor de zakelijk rijder die op zoek is naar een moderne premium estate die veel veiligheid en binnenruimte biedt én een lage fiscale bijtelling.

Volvo past de succesformule van de V60 Momentum Advantage nu ook toe op de Volvo XC60. Net als de V60 is de Volvo XC60 de onbetwiste leider in zijn segment. Met de komst van de nieuwe XC60 Momentum Advantage wordt deze positie alleen maar versterkt. De vanafprijs is met € 52.995 namelijk ongekend scherp voor het segment waarin de Volvo XC60 gepositioneerd is.

Ondanks de uiterste scherpe prijsstelling geeft Volvo de XC60 Momentum Advantage een complete uitrusting mee. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Volvo Sensus Connect met 9-inch touchscreen, DAB+, High Performance audio, 2-zone airconditioning, Drive Mode Settings, Volvo On Call, automatisch dimmende spiegels en voorstoelen met een tweevoudig elektrisch bedienbare lendensteun en Park Assist achter.

De nieuwe Volvo XC60 Momentum Advantage – uitgerust met krachtige B4 Mild hybrid met 145 kW (197 pk) – is te herkennen aan de zwarte raamomlijsting, zilverkleurige roofrails, dubbele chroomkleurige uitlaateindpijpen en aluminium interieuraccenten. Standaard zijn Sensus-navigatie met Lifetime MapCare (gratis ‘over-the-air’ EU-kaartupdates), smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto, inclusief extra USB-aansluiting en 18-inch dubbelspaaks lichtmetalen velgen (Black/Diamond Cut). 

De eveneens nieuwe Volvo XC60 B5 Mild hybrid Momentum Exclusive is de overtreffende trap van de Momentum Advantage-uitvoering. Behalve een nog krachtiger benzinemotor met 184 kW (250 pk) verwent deze uitvoering zijn eigenaar met de volgende drie Volvo packs: Driver Assist, Climate en Audio & Park Assist.

Met de Volvo packs profiteert de bestuurder van Adaptive Cruise Control met Pilot Assist, Blind Spot Information System, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel, Park Assist voor en achter, een Park Assist Camera achter en Premium Audio by Harman Kardon. En ook 4-zone airconditioning, Advanced Air Cleaner, een Head-Up Display en een panoramadak zijn aanwezig. Des te opmerkelijker is de scherpe prijs vanaf € 57.995 van de XC60 Momentum Exclusive.

Met de nieuwe Volvo XC90 Recharge T8 Plug-in hybrid Inscription Exclusive introduceert Volvo een ongekend luxe uitgeruste fullsize SUV. De riante standaarduitrusting van de XC90 Inscription bestaat uit onder meer uit zeven comfortabele zitplaatsen, lederen bekleding, stoelverwarming, Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information System, Sensus-navigatie, smartphone-integratie, Keyless Drive, elektrisch verstelbare voorstoelen en grote 20-inch lichtmetalen velgen. 

Boven op deze standaarduitrusting is de XC90 Inscription Exclusive uitgerust met Nappa lederen bekleding, voorstoelen met ventilatie en massage, een panoramadak, 360o-camera, Head-Up Display, Premium Audio by Harman Kardon, Advanced Air Cleaner en het pack Lighting met Full-LED koplampen en koplampreiniging. De meerprijs is welgeteld € 0. Hiermee bedraagt de vanafprijs van de luxe XC90 Recharge T8 Inscription Exclusive een voor zijn klasse verleidelijke € 87.995.

De Volvo XC90 Inscription Exclusive is de enige 7-zits plug-in hybride in zijn klasse. Standaard uitgerust met een zuinige en krachtige aandrijflijn met een systeemvermogen van maar liefst 288 kW (390 pk). De elektrische actieradius bedraagt tot 49 kilometer, geheel emissievrij. Met de nieuwe uitvoering Inscription Exclusive geeft Volvo een extra impuls aan het succes van zijn SUV in de topklasse die dit jaar een verkoopgroei laat zien in vergelijking tot vorig jaar. 

CONTACT

Terug naar het overzicht