Nieuws

maandag 13 juli 2020

Vernieuwde Volvo On Call-app geeft meer inzicht in elektrisch rijgedrag

 Noem het een stappenteller voor geëlektrificeerde auto’s: Volvo Cars breidt zijn Volvo On Call-app uit met nieuwe functies waarmee rijders van Volvo plug-in hybride modellen nog meer bewust worden van hun elektrisch rijgedrag.
 
Met de extra functionaliteiten wil Volvo Cars de bestuurder van een Volvo plug-in hybride model verder aanmoedigen om zo veel mogelijk te laden en elektrisch te rijden. Een ander doel is om de interesse in de voordelen van geëlektrificeerde auto’s en duurzame mobiliteit een extra impuls te geven. 

Meer inzicht
Met de vernieuwde Volvo On Call-app kunnen bestuurders onder meer zien hoeveel volledig elektrische kilometers ze hebben afgelegd en wat het stroom- en benzineverbruik van hun Volvo plug-in hybride is. Later dit jaar hebben ze ook de mogelijkheid om de impact van het rijgedrag op hun CO2-voetafdruk te zien, alsook een schatting van de benzinekosten die worden bespaard door volledig elektrisch te rijden.

"We willen dat de Volvo On Call-app het leven van de gebruiker gemakkelijker en persoonlijker maakt," zegt Ödgärd Andersson, Chief Digital Officer bij Volvo Cars. "Naarmate de auto steeds meer ‘connected’ wordt neemt het potentieel van de app toe. We streven er naar dat in de toekomst de Volvo On Call-app net zo belangrijk wordt als de auto zelf".

Voor de Volvo plug-in hybride modellen die aangeschaft zijn tijdens de actieperiode van een jaar lang gratis laadstroom (17 oktober 2019 – 15 april 2020) geeft de app ook informatie over de status van de teruggave van de elektriciteitskosten*.

De nieuwe functionaliteiten van Volvo On Call zijn beschikbaar voor alle Volvo plug-in hybride modellen die geproduceerd zijn op het SPA- of CMA-platform en na 2015 zijn verkocht. Hierbij gaat het om 47 landen wereldwijd. In China zijn vergelijkbare functionaliteiten geïntegreerd in de daar populaire app WeChat.

Meer inzicht in rijgedrag
“Net zoals een stappenteller mensen aanmoedigt om meer te bewegen, geloof ik dat de vernieuwde Volvo On Call-app bestuurders zal helpen duurzamer te rijden door ze meer inzicht te geven in hun rijgedrag”, zegt Björn Annwall, Head EMEA bij Volvo Cars. “We beschouwen plug-in hybride modellen als parttime elektrische auto’s die het in zich hebben om het rijgedrag van mensen structureel te veranderen. Hiermee maken ze de weg vrij voor een overgang naar volledig elektrische auto’s.”

Volvo Cars is de eerste autofabrikant die zich toelegt op volledige elektrificatie en een toekomst op de lange termijn die verder gaat dan de traditionele verbrandingsmotor. Volvo is marktleider voor wat betreft de verkoop van plug-in hybride modellen. Bijna 25 procent van de Europese Volvo-omzet betreft een plug-in hybride model.

Doelstelling 2025
Volvo Cars introduceert in de komende vijf jaar een reeks volledig elektrische auto’s. De doelstelling is dat per 2025 volledig elektrische auto’s de helft van de wereldwijde Volvo-verkopen uitmaken. De andere helft moet bestaan uit andere geëlektrificeerde modellen, te weten Plug-in hybrid en Mild hybrid. Volvo’s eerste volledig elektrische auto, de Volvo XC40 Recharge P8 AWD, gaat later dit jaar in productie in het Belgische Gent. 

Elk huidig Volvo-model kan geleverd worden in een plug-in hybride variant, van de compacte Volvo XC40 en de succesvolle 60-serie tot het absolute topmodel, de luxe Volvo XC90. Volvo is momenteel de enige autofabrikant die van elk van zijn modellen een plug-in hybride uitvoering aanbiedt.

De bekendgemaakte updates van de Volvo On Call-app zijn gebaseerd op de feedback van Volvo-klanten. Volvo Cars blijft de app verder ontwikkelen, waarbij de service voor klanten centraal staat.
 
* Voorwaarden verschillen per markt, raadpleeg de nationale Volvo Cars-websites voor landspecifieke informatie over het aanbod
Meer informatie over Volvo’s plug-in hybride modellen

Terug naar het overzicht