Nieuws

vrijdag 12 april 2024

Volvo EX30 modeljaar 2025: ongewijzigde vanafprijs van € 36.795

  • Volvo EX30 modeljaar 2025: leverbaar vanaf € 36.795
  • Cloud Blue nu de standaardkleur
  • Verruiming van exterieur- en interieurcombinaties
  • Power Seat pack beschikbaar voor Plus uitvoering voor € 795
  • Care by Volvo, Private Lease en Volvo Car Lease aanbod blijven ongewijzigd

Begin dit jaar is Volvo samen met de dealers begonnen met de uitlevering van de Volvo EX30 aan de eerste klanten. De EX30 heeft qua registraties inmiddels de vierde EV-positie in Nederland bereikt en bekrachtigt hiermee zijn positie als een van de toonaangevende EV’s in Nederland. Het succes van de EX30 wordt bevestigd door de recente erkenning bij de EV van het Jaar verkiezing, waar de EX30 als beste nieuwkomer werd bekroond met de award ‘Belofte van 2024’.

Grote vraag
Volvo’s compacte SUV, waarmee een nieuwe klantengroep kennis maakt met het Zweedse merk, is heel belangrijk voor de groei in Nederland en Volvo wereldwijd. Als reactie op de grote vraag naar de auto heeft Volvo Cars onlangs besloten om de nieuwe volledig elektrische Volvo EX30 vanaf 2025 in de fabriek in Gent (België) te gaan bouwen, waardoor de productiecapaciteit voor de EX30 kan worden uitgebreid.

Vanafprijs van € 36.795
Voor het nieuwe modeljaar blijven de consumentenprijzen voor de Volvo EX30 ongewijzigd. Hierdoor blijft de compacte EV toegankelijk voor een breed publiek, met prijzen die beginnen bij een zeer aantrekkelijke € 36.795. Hiermee komen maar liefst vier uitvoeringen nog steeds in aanmerking voor SEPP subsidie. De aantrekkelijke vanafprijs van de Volvo EX30 betekent tevens dat de klanten een premium volledig elektrische SUV krijgen voor een vergelijkbare prijs als een equivalent met verbrandingsmotor. Met het flexibele Care by Volvo abonnement, met vaste prijzen en een transparant bestelproces, wordt het bestellen van de Volvo EX30 gemakkelijk.

Keuzemogelijkheden
Cloud Blue wordt door Volvo geïntroduceerd als de nieuwe standaardkleur voor de EX30, terwijl Vapour Grey nu beschikbaar is als optionele kleur voor een bedrag van € 795. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Plus-uitvoering van de EX30 is er goed nieuws: het Power Seat Pack, met elektrisch verstelbare voorstoelen, is nu beschikbaar voor € 795. Hiermee kan dit pack met behoud van de SEPP subsidie besteld worden. Goed nieuws ook met betrekking tot de verruiming van de keuzemogelijkheden voor interieur- en exterieurcombinaties. Hierdoor hebben klanten meer vrijheid in het personaliseren van hun auto. Zo is de opvallende exterieurkleur Moss Yellow nu beschikbaar in combinatie met Indigo bekleding.

Productwijzigingen
De Volvo EX30 biedt voor het nieuwe modeljaar een aantal productwijzigingen. Zo is de auto uitgerust met een luchtvochtigheidssensor, waardoor de airconditioning efficiënter kan worden gebruikt. Het stuurwiel is voorzien van duidelijker vormgegeven knoppen voor een verbeterde gebruikerservaring. Tenslotte is de EX30-badge verhuisd van de C-stijl naar de achterklep, wat een subtiele maar wel opvallende wijziging is.

Prijsoverzicht

EX30 Single Motor

Single Motor

Extended Range

Twin Motor Performance
Core   € 36.795 € 41.495  
Plus € 39.795 € 44.935 € 49.995
Ultra   € 47.995 € 52.995

Klik hier voor meer informatie over de Volvo EX30.

Kleinste CO₂-voetafdruk
Onlangs publiceerde Volvo Cars de levenscyclusanalyse (LCA) van de Volvo EX30. Hieruit blijkt dat de Volvo EX30 de kleinste CO₂-voetafdruk van alle volledig elektrische Volvo's tot nu toe heeft1. De conclusie is dat de EX30 een totale CO₂-voetafdruk heeft van 23 ton per 200.000 km, ongeveer 60% minder dan de XC40 ICE (benzine) 2. De LCA is hier beschikbaar.

de laagste CO₂-voetafdruk van een volledig elektrische Volvo tot nu toe verklaring heeft betrekking op wereldwijd verkrijgbare producten over 200.000 gereden kilometers met dezelfde energiemix tijdens de gebruiksfase

op basis van Single Motor uitgerust met een LFP-batterij (51 kWh) met 15 jaar en 200.000 gereden kilometers, met een gemiddelde energiemix van EU28

Terug naar het overzicht