Nieuws

woensdag 01 maart 2017

Volvo onthult stijlvolle en veelzijdige V90

Volvo onthulde in thuisland Zweden de langverwachte V90. De stijlvolle en veelzijdige V90 die in de hoofdstad Stockholm werd gepresenteerd, is het derde en laatste lid van de ‘90-serie’ waar ook de nieuwe Volvo S90 en de meermaals bekroonde XC90 toe behoren.

De nieuwe Volvo V90 bouwt voort op een rijke historie in het estate-segment, dat zestig jaar geleden begon met de Volvo Duett. De V90 maakt grote stappen op het gebied van esthetiek, kwaliteit en afwerking, terwijl Volvo’s grote premium estate praktischer en veelzijdiger is dan ooit.

‘We hebben een zeer sterke reputatie in het estate-segment’, zegt Håkan Samuelsson, CEO bij Volvo Cars. ‘Wij zijn vooral bekend als estate-merk. Vandaag de dag gaat het bij Volvo om veel meer dan alleen estates, maar we zijn wel trots op het erfgoed van de Volvo V90.’

De V90 is het derde model van Volvo’s ‘top-of-the-line’ 90-serie. Ze zijn alle drie gebouwd op het compleet nieuwe, modulaire Scalable product Architecture (SPA) voertuigplatform dat een groot aantal nieuwe toepassingen mogelijk maakt, zowel op het gebied van design als van uitrusting en productie.

De Volvo V90 is niet alleen voorzien van baanbrekende, semi-autonome Pilot Assist technologie. Het model is ook standaard uitgerust met het meest geavanceerde veiligheidspakket op de wereldwijde automarkt, inclusief Animal Detection en Run-off road mitigation. De toonaangevende connectiviteit is mede te danken aan naadloze smartphone-integratie via Apple CarPlay.

Interesse in de Volvo V90? Maak dan hier direct een afspraak voor het bespreken van úw mogelijkheden!

Volvo’s nieuwe V90 heeft alle ingrediënten om de koppositie van Volvo in het Premium estate-segment verder te verstevigen. De auto onderscheidt zich door een uitgesproken Zweeds design, een ongeëvenaard innovatieve veiligheidsuitrusting en uitstekende rijeigenschappen. De Volvo V90 is er al vanaf € 45.995. Dat is de prijs van de D3 Kinetic, met een efficiënte en energieke dieselmotor van 110 kW (150 pk). De Volvo is per direct te bestellen. De eerste auto’s rijden na de zomer op de Nederlandse wegen.

VOLVO V90 SCHERP GEPRIJSD VANAF € 45.995

De nieuwe Volvo V90 is in alle opzichten een verrassende estate. In de eerste plaats door zijn heel eigen design en een fraai afgewerkt interieur. Maar ook in praktisch opzicht gooit de V90 hoge ogen met een slim te benutten bagageruimte van maar liefst 1.526 liter bij een volledig neergeklapte achterbank. Uiteraard heeft de Volvo V90 een zeer hoog veiligheidsniveau. Net als de onlangs gepresenteerde S90 zet de V90 de standaard in het segment met onder andere:

  • City Safety – Inclusief het nieuwe Large Animal Detection
  • Driver Alert Control
  • Lane Keeping Aid
  • Run-off road Mitigation
  • Intellisafe Assist – Inclusief de tweede generatie van Pilot Assist tot en met 130 km/uur

Uitvoeringen
Het aanbod van de Volvo V90 begint met de Kinetic uitvoering, die al direct van een rijke standaarduitrusting is voorzien. Voor de klant die meer luxe wil is er een upgrade mogelijk naar Momentum of naar de ultieme luxe van de Inscription.
Voor de V90 zijn er ook enkele unieke opties leverbaar, zoals een elektrisch bedienbaar tweedelig panoramisch glazen schuif-/kanteldak met zonnescherm, een veiligheidsnet in de bagageruimte, een automatisch wegklapbare rolhoes en een boodschappentashouder achterin.

Intro Line
Ter introductie levert Volvo de V90 met een zeer aantrekkelijke Intro Line die onder andere is voorzien van Park Assist Pilot inclusief Park Assist vóór, Sensus-navigatiesysteem met Lifetime MapCare, een elektrisch bedienbare achterklep en een automatisch wegklapbare bagagerolhoes.
Verder biedt de Intro Line nog extra veiligheid met IntelliSafe Surround bestaande uit Blind Spot Information System – BLIS met Lane Change Merge Assist, Cross Traffic Alert en Collision Warning & Mitigation Support achter.

Prijsoverzicht
De meerprijs van de V90 ten opzichte van de S90 bedraagt € 3.000. De V90 is leverbaar vanaf € 45.995 voor de D3 Kinetic.

Terug naar het overzicht