Nieuws

dinsdag 03 oktober 2023

Volvo XC40 verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2024

Tijdens de uitreiking van de Driving Business Awards van AM in Ermelo kregen Arthur van Es en Frits Giesbers van Volvo Nederland de prijs overhandigd.

Vorig jaar eindigde de Volvo XC40 al in de top 5 van de zakenautoverkiezing en dit jaar is de auto uitgeroepen tot winnaar. Voor sommige leden van de vakjury is het een verrassende uitslag want ‘hij is al zo lang op de markt’. Aan de andere kant is de XC40 nog altijd razend populair bij leaserijders én leasemaatschappijen. “De auto verdient het”, oordeelt de jury. De hoge restwaardes zijn een belangrijke factor voor de zakelijke markt om voor de XC40 te kiezen. De XC40 haalt bovendien de op één na hoogste scores op het gebied van kilometerkostprijs, duurzaamheid en waardering kwaliteit importeur/dealerorganisatie. Dat Volvo niet alleen met de auto een sterke troef in handen heeft, maar ook met de Nederlandse importeur en dealerorganisatie, blijkt uit de woorden van een van de juryleden. “Ze staan voor hun dealernetwerk en hun propositie.” Kortom de XC40 is niet heel spraakmakend maar dat is misschien wel zijn kracht. Hij maakt rijders blij en de propositie richting de lease en fleet past nog steeds bij wat de markt vraagt.

Over de Zakenauto van het Jaar

De prijs voor de Zakenauto van het Jaar bestaat sinds 1987. De Zakenauto van het Jaar is geen schoonheidswedstrijd, maar een praktijkprijs. De auto’s moeten zich op alle ter zake doende gebieden in het dagelijks gebruik op de weg hebben bewezen. Belangrijke beoordelingscriteria zijn kilometerkostprijs, kwaliteit importeur/dealernetwerk, duurzaamheid en uitstraling.

Terug naar het overzicht